Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο τύπου της ΤΠΚ Πειραιά για την εκδήλωση "Μια άλλη οικονομία είναι εφικτή"

πατώντας τον τίτλο βλέπετε φωτογραφίες από την εκδήλωση
Η μεγάλη προσέλευση απλών πολιτών καθώς επίσης η έντονη συμμετοχή τους, με τις ερωτήσεις τους και τις παρεμβάσεις τους, καθιστούν ,απολύτως επιτυχημένη, την εκδήλωση «Μια άλλη οικονομία είναι εφικτή» που διενεργήθηκε την Τρίτη 4/01 το απόγευμα στα γραφεία του Πειραιά των Οικολόγων Πράσινων.

Στην εκδήλωση αυτή τιμώμενα πρόσωπα και κεντρικοί ομιλητές ήταν η κυρία Joana Conill (ερευνήτρια, συνεργάτιδα του διεθνούς φήμης κοινωνιολόγου Manuel Castells στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Καταλονίας), και ο καθηγητής Γιώργος Καλλής, του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους και τις ομιλίες τους, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Διάκος και Γιώργος Δημαράς του συνδυασμού Αττική Οικολογική απάντηση, που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση με τους ΟΠ Πειραιά με συντονιστή της συζήτησης που ακολούθησε το μέλος της Γιάννης Χαραλαμπάκης.
Παρερεύθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος του Δ. Αθηναίων Φίλιππος Δραγούμης και στελέχη των κεντρικών οργάνων των Οικολόγων Πρασίνων ,όπως και νεολαίοι των Ηλιόσπορων.
Το ενδιαφέρον των ακροατών της εκδήλωσης για την πρακτική εφαρμογή εναλλακτικών, μη-καπιταλιστικών, οικονομικών μοντέλων στην επίλυση της σημερινής οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης, στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής, δηλώνουν επίσης, την επιθυμία τους να δουν ένα άλλο δρόμο από αυτόν του μνημονίου και του ΔΝΤ.
Άλλωστε η οικονομική διέξοδος που επιχειρείται να γίνει από την κυβέρνηση, με τα ίδια οικονομικά μέσα και κριτήρια που μας οδήγησαν εδώ, μόνο την βελτίωση της ποιότητας ζωής δεν θα φέρουν. Η ανάγκη για την ανάπτυξη και λειτουργία μιας βιώσιμης τοπικής οικονομίας σίγουρα δεν προβλέπει την μείωση των παρεχομένων συλλογικών αγαθών (π.χ. αύξηση εισιτηρίων χωρίς βελτίωση των υπηρεσιών των μέσων μαζικής μεταφοράς), δεν προωθεί επενδυτικά σχέδια σε βάρος των ελαχίστων ελευθέρων χώρων της πόλης, ούτε την συγκέντρωση των λειτουργιών μιας πόλης σε μία μόνο περιοχή της, εγκαταλείποντας την υπόλοιπη.
Οικολόγοι Πράσινοι Πειραιά
Κυριάκος Τσιπούρας τηλ.6945534813

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου