Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Σκουπίδια Αττικής: Οι πιέσεις...έπεισαν το Σγουρό

Σε επόμενη συνεδρίαση δεσμεύτηκε ότι θα συζητήσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός μετά την πίεση των όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Αρχικά ο κ. Σγουρός επιχείρησε με κάθε τρόπο να μην έλθει το συγκεκριμένο θέμα προ συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, τονίζοντας με έμφαση ότι η Περιφέρεια Αττικής θα έχει στην αρμοδιότητά της τη διαχείριση των απορριμμάτων μετά την 1/7/2011.
Μάλιστα, ο νέος περιφερειάρχης απέρριψε το αίτημα να κάνει παρέμβαση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, που έδωσε το παρών μαζί με ομάδα εργαζομένων.
Ωστόσο, μετά τις διαμαρτυρίες ο κ. Σγουρός αναγκάστηκε να δώσει το λόγο έστω και για ένα τρίλεπτο στον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και να δεσμευθεί ότι το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.
Το βασικό επιχείρημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ήταν ότι δεν είναι δυνατόν να υπογράφονται προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ ΕΣΔΚΝΑ και Αποκεντρωμένης Διοίκησης που θα δεσμεύουν την Περιφέρεια Αττικής για πολλές δεκαετίες.
Για προηγούμενο ρεπορτάζ (παρασκήνιο) κάντε κλικ εδώ:
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/9944
Εδώ η κόντρα αποκεντρωμένης διοίκησης(πρόκειται περί του διοριζόμενου από την κυβέρνηση γενικού γραμματέα) με την ΠΟΕ-ΟΤΑ
 http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/9974


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου