Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Σύσκεψη για την διαχείριση των Υγρών Αποβλήτων (λυμάτων) και τον κεντρικό σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Παρέμβαση για την Ψυτάλλεια
Οι Οικολόγοι Πράσινοι  ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς της Περιφέρειας Αττικής, κου Χρήστου, για συμμετοχή σε σύσκεψη φορέων με θέμα την διαχείριση των Υγρών Αποβλήτων (λυμάτων) και τον κεντρικό σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ και συμμετείχαν στην σύσκεψη. Τους Οικολόγους Πράσινους εκπροσώπησαν ο Ορέστης Κολοκούρης από την ΠΚ Πειραιά και ο Χάρης Μουρκάκος από την ΠΚ Ραφήνας – Πικερμίου.
Παίρνοντας τον λόγο, εξέφρασαν την θέση ότι η διαχείριση, όχι μόνο των Υγρών αλλά και των Στερεών αποβλήτων διέπεται οριζοντίως από την αρχή της Εγγύτητας, την αρχή της Ορθής Περιβαλλοντικής - Οικονομικής Διαχείρισης και την  αρχή της Τοπικότητας στην διαχείριση.
Ως εκ των παραπάνω, προκύπτει η αντίθεσή μας στην αναθεώρηση του σχεδιασμού της ΕΥΔΑΠ, η οποία προβλέπει την μεταφορά λυμάτων από δήμους της Ανατολικής και Βορειοανατολικής Αττικής στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυτάλλειας και καυτηριάζουν την «ύποπτη» πολιτική της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ , η οποία με τις ενέργειες της (άλλα στοιχεία χωρητικότητας του ΚΕΛ Ψυτάλλειας «διαρρέει» στους ΟΤΑ Βορειοανατολικής Αττικής και άλλα στους ΟΤΑ του Πειραιά) φέρνει σε σύγκρουση τις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να τις οδηγήσει σε τετελεσμένες καταστάσεις.
Ο σχεδιασμός της ΕΥΔΑΠ για την διαχείριση των υγρών Αποβλήτων της Αττικής (ενόψει ιδιωτικοποίησης της εταιρείας) δεν πρέπει και δεν θα το επιτρέψουμε να οδηγήσει σε σύγκρουση Βορείων κατά Νοτίων ΟΤΑ!! Να πάρει αμέσως θέση το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.
Μικροκομματικοί σχεδιασμοί και ιδιοτελή συμφέροντα μεγαλοεργολάβων, δεν μπορούν να επηρεάζουν την τελική διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού στην διαχείριση των αποβλήτων.

Για την ΕΓ των Οικολόγων Πράσινων
Περισσότερες πληροφορίες
Χάρης Μουρκάκος 6973502745
Ορέστης Κολοκούρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου