Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Επίδομα χωρίς αποδέκτες

Παρασκευή, 14 Σεπ. 2012, 14:41
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας εξέδωσε υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία όσοι γονείς με παιδιά στην υποχρεωτική βαθμίδα εκπαίδευσης έχουν (πραγματικό ή τεκμαρτό) ετήσιο εισόδημα έως 3000 ευρώ, δικαιούνται επίδομα 300 ευρώ για κάθε τέκνο. Η απόφαση αυτή είναι η ίδια με αυτή που εκδιδόταν κάθε χρόνο, με μια όμως πλέον διαφορά.
Από την αρχή του τρέχοντος έτους υπάρχει το τεκμήριο διαβίωσης που κατά το Νομοθέτη είναι 3000 ευρώ το άτομο και 5000 για το ζευγάρι των γονέων. Επομένως το επίδομα δικαιούνται μονογονεϊκές και μόνο οικογένειες, στο βαθμό που δεν έχουν σπίτι να μείνουν, αφού κι αυτό θεωρείται τεκμαρτό από το πρώτο τετραγωνικό. Αναζητείται δηλαδή με το φανάρι του Διογένη κάποιος δικαιούχος ανά την Επικράτεια!
Στη δύσκολη συγκυρία μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο υπουργός κάνει μαύρο χιούμορ. Υπέγραψε δηλαδή κάποια απόφαση που οι υπόλοιπες διατάξεις του ιδίου υπουργείου την αναιρούν! Αυτό δείχνει από τη μια την πλήρη ανοργανωσιά και από την άλλη μια αναλγησία απέναντι σε ούτως ή άλλως ευπαθείς κατηγορίες πολιτών. Το μόνο πλέον που μπορεί να κάνει είναι να θεσπίσει άλλο ύψος εισοδήματος ή να την πάρει πίσω παραδεχόμενος το λάθος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου