Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Προϋπολογισμός «ταφόπλακα» για τις προοπτικές και τη βιωσιμότητα της χώρας και της κοινωνίας

Δευτέρα, 01 Οκτ. 2012, 17:11
Με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε:
«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013, δεν μπορούμε να το πάρουμε τοις μετρητοίς, αν κρίνουμε την τύχη των τριών προηγούμενων μνημονιακών ετών με τις συνεχείς αναθεωρήσεις που ακολούθησαν. Στα περιεχόμενα του περιγράφεται η ίδια αδιέξοδη πολιτική, με τη συνεχιζόμενη βαθιά ύφεση, τον εκτροχιασμό στο λόγο χρέους/ΑΕΠ, την κατάρρευση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης, την έκρηξη των κοινωνικών ανισοτήτων.
Εξ ίσου με το περσινό προσχέδιο εμφανίζονται υποτιμημένες οι προβλέψεις για την ανεργία και άλλους κρίσιμους δείκτες ενώ, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο υπουργός, δεν μπορούν για την ώρα να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις των νέων μέτρων. Παραλείπεται φυσικά η περιγραφή της κατάστασης στην κοινωνία, αφού οι συνέπειες της εντεινόμενης φτωχοποίησης και πολλές είναι και ανυπολόγιστες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν τη λογική αυτού του προϋπολογισμού, ως ταφόπλακα για τις προοπτικές και τη βιωσιμότητα της χώρας και της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου