Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα: Πρωθυπουργικές υποκλίσεις και... ξέφραγο αμπέλι χωρίς σταφύλι...

Παρασκευή, 05 Οκτ. 2012, 20:48
Ο κ. Σαμαράς έκτισε ως πρόσφατα την πολιτική του καριέρα, στο άρμα του λαϊκισμού. Η μετάλλαξη του ως "υπεύθυνου" δεν έγινε πιστευτή από τους πολλούς, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων. Πολιτικό σωσίβιο του αποτέλεσαν οι νυν κυβερνητικοί εταίροι του, που έσπευσαν να κρύψουν ευθύνες τους, αναθέτοντας του τον πρώτο κυβερνητικό ρόλο.
Οι εκατό πρώτες μέρες της κυβέρνησης πιστοποίησαν την πλήρη ανυπαρξία σχεδίου, ανυπαρξία που κατέληξε σε μια διαπραγματευτική φούσκα. Σ' αυτό το διάστημα το μόνο που αισθάνθηκε η τρόικα ήταν η έλλειψη συνοχής της και τα διεθνή δημοσιεύματα που τη γνωστοποιούσαν. Ώσπου ως από μηχανής Θεός παρουσιάζεται η κ. Μέρκελ.
Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την επίσκεψη Μέρκελ, ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων,Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε:
«Το αδιέξοδο των πολιτικών του παρελθόντος και η γύμνια της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής, είναι εκείνα που κατέστησαν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι. Ξεχνάνε δε να δούνε ότι αυτό το αμπέλι το άφησαν χωρίς ...σταφύλι. Μια πραγματικότητα πασίδηλη πλέον σε όλους, εντός ή εκτός της χώρας, που τώρα εκδηλώνεται και μέσα από τις πρωθυπουργικές υποκλίσεις. Αχ Ελλάδα...»

1 σχόλιο:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Συγνώμη αλλά από που και ως που ο Σαματάς υποκλίνεται στη Μέρκελ; Αν δεν κάνω λάθος η υποδοχή της θα είναι αυτή μιας αρχηγού κράτους, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

Δημοσίευση σχολίου