Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Διαφάνεια προμηθειών, εναλλακτική κοινωνική θητεία και ευρωπαϊκές εγγυήσεις - μέρος της λύσης μακριά από την «πρωτιά» μας σε στρατιωτικές δαπάνες


Σάββατο, 01 Δεκ. 2012, 17:45
Όσον αφορά στην πρόταση της τρόικα για κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις και τη διάψευση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση, δήλωσε σχετικά:

«Η διαφάνεια πρέπει να είναι πρώτο μέλημα του υπουργού και όχι η διασφάλιση υποχρεωτικής θητείας.
Είναι προφανές ότι ο Υπουργός δεν αναγνωρίζει την επονείδιστη πρωτιά της χώρας σε αμυντικές δαπάνες ως προς το ΑΕΠ εντός ΕΕ...
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε προτείνει δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών για τη διάρκεια του μεσοπρόθεσμου, με ευρωπαϊκές εγγυήσεις ασφάλειας των συνόρων. Έχουμε προτείνει μείωση της στρατιωτικής θητείας με παράλληλη καθιέρωση ισόχρονης κοινωνικής θητείας που σε καιρούς καταστροφής του κοινωνικού ιστού θα έχει ευεργετικά πλεονεκτήματα στη διαμόρφωση δομών αλληλεγγύης στη χώρα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι αγωνιούμε για την ασφάλεια των πολιτών μόνο που τώρα αυτή δεν κινδυνεύει από εξωτερικούς αλλά πρωτίστως από εσωτερικούς υπονομευτές οι οποίοι δεν πολεμούν αποτελεσματικά την αδιαφάνεια και τη διαφθορά στρατιωτικών και άλλων προμηθειών και δεν αναγνωρίζουν την αξία του εκσυγχρονισμού της χώρας και της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της»

Η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην πρόταση της τρόικας για κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας δείχνει άρνηση της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης της χώρας και άγνοια των κοινωνικών συμφερόντων.
Έτσι, απεμπολείται ένα ισχυρό διπλωματικό χαρτί, δηλαδή η επιδίωξη για αναγνώριση από την ΕΕ ότι η Ελλάδα αποτελεί τα ανατολικά σύνορα της και μπορεί να ενεργεί ως εγγυητής των συνόρων αυτών με συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Ταυτόχρονα, ο υπουργός με τη στάση του φαίνεται ως τυφλός υποστηρικτής της υποχρεωτικής θητείας δίνοντας έναυσμα σε δημοκρατικές παραφωνίες της Χρυσής Αυγής για αύξηση της θητείας ή για υποχρεωτική θητεία γυναικών.
Δείτε σχετικά : http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=3494:2012-07-13-15-31-21&catid=1:press-releases

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου