Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Κυβέρνηση της δικομματικής γελοιότητας


του Κυριάκου Τσιπούρα

Η απόδειξη ότι για όλα τα δεινά του τόπου, φταίει το σύστημα εξουσίας που εκφράζει και μας κυβερνά για πολλά χρόνια πότε το κόμμα της ΝΔ και πότε το ΠΑΣΟΚ, είναι το σημερινό κυβερνητικό μόρφωμα. Αυτό το αστείο πολιτικό κατασκεύασμα θα συνεχίσει με το κυνικό θράσος της δήθεν υπευθυνότητας την από κοινού καταστροφική μνημονιακή πολιτική.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να εκφράσει με το πιο σκληρό τρόπο την μνημονιακή λαίλαπα που από καιρό προετοιμάζουν και αποφασίσει τα κομματικά επιτελεία τους, απεμπολώντας τις ιδεολογικές καταβολές και αξίες με τις οποίες αναδείχθηκαν.
Είναι εξαιρετικό να δει κανείς την γελοιότητα των πολιτικών κινήσεων του δικομματισμού όταν διαβάζοντας τα ονόματα των υπουργών θα δει γνωστό δημοσιογράφο που έχει άμεση σχέση με τα media και την οικονομική εξουσία που συντηρεί και τους αναδεικνύει στην εξουσία, να τον τοποθετούν στην θέση που θα αναμορφώσει την ΕΡΤ ώστε να καταστεί αδιάφθορη και με τηλεθέαση. Ακόμα πιο γελοίο είναι το γεγονός ότι έχουμε μία κυβέρνηση με δύο συμπροέδρους ουσιαστικά(πρόεδρο Σαμαρά, αντιπρόεδρο και υπουργό Βενιζέλο) χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προγραμματική, έστω και επικαιροποιημένη, συμφωνία. Προφανώς δεν θα χρειάζεται αφού θα συνεχίσουν υπό τις προσταγές της αποτυχημένης πολιτικής της τρόικας με τσαμπουκά και γιατί όχι με απόλυτο αυταρχισμό.
Υπάρχουν και άλλα πρόσωπα στην κυβέρνηση που είναι είτε ανάξια λόγου να ασχοληθεί κανείς και ο χρόνος θα τους εξαφανίσει πολιτικά αφού θα δείξουν την μνημονιακή τους αναλγησία είτε θα συνεχίσουν με  αυταρχικό μένος τις απολύσεις και σε νευραλγικούς τομείς του δημοσίου όπως η υγεία και η παιδεία. Η ΕΡΤ απλά ήταν η αρχή όλα τα άλλα που λέγονται για νέα ΕΡΤ με 2000 υπαλλήλους κ.α. αυτοδιαψεύδονται και απλά ψεύτικα αναιρούν τις δεσμεύσεις τους και τις προτάσεις τους έναντι των δανειστών.
Ένα είναι το σίγουρο ότι η γελοιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη για την επιβίωσης μας ως κοινωνία, τόσο επικίνδυνη που μιλάω για ουσιαστικό ζήτημα επιβίωσης μας ως έθνος, ως πολίτες αυτής της χώρας. Γρήγορα λοιπόν η απάντηση πρέπει να δωθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου