Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής για τον οικολόγο πράσινο αν. υπουργό περιβάλλοντος




ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ : Ευχαριστούμε, καταρχάς, θερμά τους απερχόμενους συναδέλφους οι οποίοι παραδίδουν ένα έργο, το οποίο θα συνεχίσουμε στην πολιτική κατεύθυνση που δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός και που μας έδωσε εντολή ο Ελληνικός λαός, πρόσφατα.
 
Ας πούμε ότι είμαστε το πιο πλούσιο Υπουργείο, το Υπουργείο με τους μεγαλύτερους πόρους. Γιατί, οι Φυσικοί Πόροι και τα κοινά αγαθά είναι ο μεγαλύτερος πλούτος της χώρας μας.
Ένας τεράστιος πλούτος, που όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Υπουργός, είναι ο βασικός πυλώνας για κάθε υγιή οικονομική δραστηριότητα και για την μελλοντική ευμάρεια. Είναι όμως ταυτόχρονα ένα αγαθό, ένας πλούτος, ο οποίος μετατρέπεται σε κόστος όταν υπάρχει μια ληστρική και αλόγιστη εκμετάλλευση, είτε από άγνοια, είτε επειδή κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να έχουν υπερκέρδη σήμερα, κλέβοντας το μέλλον των παιδιών μας.
Αυτό που έχει παρανοήσει πολλές φορές ο κόσμος με τη σημερινή αλόγιστη εκμετάλλευση, είναι ακριβώς αυτό : θεωρούν ότι το Περιβάλλον είναι ένα κόστος. Το Περιβάλλον δεν είναι ένα κόστος και θεωρώ αναβάθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος όταν συνδέεται με την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Γιατί, όπως θα πει και ο συνάδελφος δυο κουβέντες για την Αγροτική Ανάπτυξη που είναι βασικός πυλώνας του πρωτογενούς τομέα, δεν νοείται Αγροτική Ανάπτυξη χωρίς Περιβάλλον. Δεν νοείται Παραγωγική Ανασυγκρότηση χωρίς το Περιβάλλον.
 
Εμείς, λοιπόν, αυτή τη στιγμή εκείνο για το οποίο δεσμευόμαστε -και απέναντι στους ενεργούς πολίτες- είναι ότι, θα πιάσουν τόπο οι αγώνες τους τόσα χρόνια ώστε τα κοινά και δημόσια αγαθά να είναι κτήμα όλων μας, να είναι υγιής και δημόσια η πρόσβαση σε αυτά τα αγαθά. Είτε του πολίτη, είτε του υγιούς επιχειρηματία που θέλει προστατεύοντας και αυτός το περιβάλλον να παράγει σε ένα υγιές πλαίσιο και να ‘χουμε αυτό που λέμε καινούργιες, χιλιάδες καινούριες θέσεις εργασίας, όπως γίνεται σε πολλές άλλες πόλεις της Ευρώπης.
 
Σε αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθούμε και δεσμευόμαστε ότι οι πόρτες του Υπουργείου στους πολίτες θα είναι ανοιχτές για τις συμβουλές τους. Γιατί τόσα χρόνια αυτοί οι άνθρωποι, σε ένα αφιλόξενο πολιτικό περιβάλλον, κατάφεραν και προάσπισαν αυτά τα κοινωνικά αγαθά.
Εμείς λοιπόν είμαστε η φωνή τους αυτή τη στιγμή και δεν θα τους προδώσουμε. Σας ευχαριστώ! 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου