Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Η ΝΔ επιστρατεύει την ακροδεξιά πατριδοκαπηλία για την ΠΓΔΜ




Τρεμόπουλος: κ. Σαμαρά όλα όσα απειλούν τη Μακεδονία έχουν την υπογραφή σας!

Φανερός στόχος της εναντίον μου επίθεσης της ΝΔ, με ξαναζεσταμένο πατριδοκάπηλο φαγητό, είναι να κερδίσει μικροπολιτικό όφελος και ψήφους σε βάρος της χώρας. Προηγήθηκε ο συνήθης Μουρούτης στο twitter, αναμασώντας τις συκοφαντίες του ίδιου προπαγανδιστικού μηχανισμού που μου επιτέθηκε στις ευρωεκλογές του 2009 ενώ η ΝΔ επανήλθε με επίσημη ανακοίνωση, για να κορυφωθεί με αναφορά του ίδιου του προέδρου της.
Ο Π. Λαφαζάνης έδωσε από τηλοψίας αποστομωτική απάντηση στον Ν. Κακλαμάνη ενώ η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι η ΝΔ έχει «αναγάγει τις εθνικιστικού προσανατολισμού εφημερίδες της FYROM σε ρυθμιστικό παράγοντα της ελληνικής πολιτικής ζωής» και ότι ο κ. Σαμαράς έχει «γνωστό παρελθόν γύρω από το θέμα της ονομασίας της FYROM».
Ποια όμως είναι η θέση του Τρεμόπουλου για το ζήτημα και ποια η συκοφαντία;
Ο Μουρούτης και οι υπάλληλοί του αναγκάστηκαν να κατεβάσουν το συκοφαντικό σχόλιο, όταν το απαίτησα εξηγώντας τους ότι «η πατριδοκαπηλεία και οι γκαιμπελισμοί πληρώνονται: goo.gl/SqsYcQ».
Και το έκαναν αυτό επειδή είδαν ότι ο εκπεσών Π. Ψωμιάδης έχει τελεσίδικα καταδικαστεί (και μου έχει πληρώσει 16.500 ευρώ) για ανάλογες συκοφαντίες εναντίον μου, μετά από αγωγή μου, που έκανε δεκτή και στο Εφετείο.
Δε μιλάνε, λοιπόν, για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου:
Το θέμα της FYROM θα είχε κλείσει από το 1992 σύμφωνα με όλα όσα ζητάει σήμερα η επίσημη ελληνική πολιτική, αν δεν ήταν ο κ. Σαμαράς, που τορπίλισε κάθε ρεαλιστική συμβιβαστική λύση, χρησιμοποιώντας τον φόβο και τον εθνικισμό ως  εργαλείο για την προσωπική πολιτική του άνοδο σε βάρος της χώρας. Οι ιστορικές του ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο, που δεν μπόρεσε να υπερβεί ούτε ως πρωθυπουργός, είναι βαρύτατες.
Εμείς υποστηρίζουμε μια σύνθετη ονομασία κοινής αποδοχής: goo.gl/OLjMZ8. Το ίδιο λέει από χρόνια και η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου και το υποδηλώνει και η προσωρινή ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». , : goo.gl/IPTJ8p. Μόνο οι εθνοκάπηλοι και η ακροδεξιά λένε πια κάτι διαφορετικό.
Μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας μου στο ευρωκοινοβούλιο, όπου υποτίθεται ότι θα «πουλούσα τη Μακεδονία», η Μακεδονία είναι ακόμη στη θέση της.
Στη δική μας όμως οπτική η Μακεδονία είναι πρώτα από όλα:
- η Δυτική Μακεδονία που δηλητηριάζεται από τον λιγνίτη και κρατούσε τα διαχρονικά πρωτεία στην ανεργία μέχρι την κρίση, 
- η λίμνη Κορώνεια που σβήνει από τον χάρτη και η Βεγορίτιδα που κινδυνεύει να την ακολουθήσει,
- ο Θερμαϊκός που εξακολουθεί να ρυπαίνεται από τον Αξιό,
-  η Θεσσαλονίκη που κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από τη θάλασσα με την κλιματική αλλαγή,
- οι Θεσσαλονικείς που, και πριν την κρίση, έψαχναν στην Αθήνα για δουλειά.
Δηλαδή, κ. Σαμαρά όλα όσα απειλούν πραγματικά τη Μακεδονία έχουν και τη δική σας υπογραφή!
Πιστεύω ότι κάθε εθνικισμός κάνει κακό πρώτα στη δική του χώρα. Αγωνίστηκα, λοιπόν, ενάντια στον εθνικισμό κάθε είδους, ώστε να μη γίνει η Θεσσαλονίκη όπως άλλες γειτονικές πόλεις που φοβούνται την ιστορία τους: η Τραπεζούντα είναι το ορμητήριο των Γκρίζων Λύκων, το Μοναστήρι είναι το προπύργιο του Γκρουέφσκι. Έτσι θέλουν οι πατριδοκάπηλοι της ΝΔ και τη Θεσσαλονίκη;
Η παρακμιακή και διχαστική ιδεολογία του εθνικισμού καλλιέργησε τη μισαλλοδοξία στους πολίτες. Η αδιαλλαξία και ο τσαμπουκάς κυριάρχησαν έναντι του διαλόγου και των διπλωματικών ελιγμών. Οι μιζοφόροι εξοπλισμοί και οι Τσοχατζόπουλοι ήταν μόνον η κορυφή του παγόβουνου.
Σήμερα πια ο κόσμος έχει «άλλα μαλλιά να ξάνει». Οι πολίτες υποφέρουν από φτώχεια (60%), από ανεργία (28%) και από πείνα, ενώ 30.000 νέα άτομα πανεπιστημιακής μόρφωσης έχουν μεταναστεύσει, εκατοντάδες χιλιάδες φυτοζωούν, πολλές χιλιάδες παίρνουν ψυχοφάρμακα «για να τη βγάλουν καθαρή» ή αυτοκτονούν. Αυτό γίνεται επειδή υπερπατριώτες σαν τον Σαμαρά και τους συμβούλους του συνεχίζουν μια θανατηφόρα πολιτική τερατώδους λιτότητας, που στην κυριολεξία κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, γονατίζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών,  συνταξιούχων και μικρών επιχειρήσεων, την ίδια στιγμή που αγνοούν τη λίστα Λανγκάρντ και τους φοροφυγάδες, απαλλάσσουν εφοπλιστές από ΦΠΑ κ.α. 
Αυτή η «υπερπατριωτική» στάση απέναντι στην πολιτική, όποτε ήταν κυρίαρχη, οδήγησε σε εθνικές καταστροφές (1897, 1922, 1974) και θάπρεπε να καταδικάζεται όπου συναντιέται. Επιπλέον, φαίνεται ότι πολλοί υπερπατριώτες βρήκαν καταφύγιο στον εθνικισμό για να κρύψουν την ιδιοτέλειά τους, όπως η οικογένεια Ψωμιάδη, με τις σημαίες που πλήρωνε με δημόσιο χρήμα στον αδελφό του «Μακεδόνα της καρδιάς μας» και τις μοίραζε δωρεάν!
Αντίθετα, οι δημόσιες δεσμεύσεις μας για θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι καθαρές: http://www.ecogreens-gr.org/Docs/EG_Ethnika.pdf.
Επιπλέον, υπάρχουν για τη FYROM:
-Ομιλία Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο, Φεβρουάριος 2011: http://youtu.be/FYJp3daxm5g
-Παρεμβάσεις προς Γκρουέφσκι, με την αντιπροσωπεία του ευρωκοινοβουλίου: http://goo.gl/em11n6
-Άρθρο του Γ. Παρασκευόπουλου για τη  Έκθεση Προόδου του 2011, τους λόγους που την ψηφίσαμε κριτικά, και την πλαστογράφηση των δηλώσεων Τρεμόπουλου:  http://goo.gl/TOqlAv
-Μεγάλη εφημερίδα των Σκοπίων ενοχλημένη από τη στάση μας: http://www.echedoros-a.gr/2011/04/blog-post_16.html#more
-Καταγγελία του Ουράνιου Τόξου μετά την παρέμβαση Τρεμόπουλου προς τους Πράσινους ευρωβουλευτές: http://florinacity.blogspot.com/2011/04/blog-post_11.html
-Διαφοροποίηση από το DOM όταν συνεργάστηκε εκλογικά με τον Γκρουέφσκι: http://goo.gl/DuTzae
Σε εποχές οικολογικής κρίσης οι άμεσοι γείτονες κάθε χώρας αποτελούν αναγκαστικούς συνεργάτες και οι γέφυρες μεταξύ γειτονικών κοινωνιών είναι ανεπίτρεπτο να κόβονται. Και αυτό το κάναμε πράξη, με τις δύο Πράσινες βαλκανικές συνδιασκέψεις που οργανώσαμε στη Θεσσαλονίκη αλλά και την πλήρη καταγραφή των πηγών ρύπανσης του Αξιού στο έδαφος της ΠΓΔΜ, με τη συνεργασία των οικολόγων της γειτονικής χώρας.
Είναι φανερό, λοιπόν, ότι με δεδομένες τις αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρώπης κ.α. υπάρχουν μια σειρά κοινά συμφέροντα, που δεν πρέπει να επισκιάζονται:
- Η μετάβαση σε μορφές βιώσιμης οικονομίας, που να διασφαλίζουν την ευημερία χωρίς να υποθηκεύουν το περιβάλλον και το μέλλον μας.
-Η επείγουσα προστασία των κοινών οικοσυστημάτων και υδάτινων πόρων, όπως ο Αξιός, οι Πρέσπες και η Δοϊράνη.
-Η αποτροπή της εγκατάστασης απειλών, όπως πυρηνικά εργοστάσια ή καλλιέργειες μεταλλαγμένων, δίπλα ακριβώς στα σύνορά μας.
-Η διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή, όχι μόνο από διακρατικές συρράξεις, αλλά και από εσωτερικές εθνοτικές συγκρούσεις (όπως με τους Αλβανούς στη γείτονα), που θα δημιουργούσαν επικίνδυνες πολεμικές ζώνες σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη.
-Η προοπτική ένταξης των γειτόνων στην Ε.Ε., όπου το κλίμα οδηγεί αναγκαστικά στον συμβιβασμό, στην άμβλυνση της εθνικιστικής ρητορείας και την οριστική παγίωση της αναγνώρισης των σημερινών συνόρων, όπως έγινε ανάμεσα στην Κροατία και τη Σλοβενία.
Και μια ερώτηση: ισχύει ότι ο κ. Σαμαράς και οι στενοί του συνεργάτες στη ΝΔ έχουν μιλήσει με τα πιο θερμά λόγια για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας κ. Όρμπαν, που ενσαρκώνει σήμερα την πιο βίαιη αμφισβήτηση της δημοκρατίας και του σεβασμού των συνόρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Αν ναι, για ποια ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας έχουν το θράσος να μιλούν;
Για άλλη μια φορά, θα πρέπει να επικρατήσει η φωνή της λογικής, που ταυτίζεται και με την ψύχραιμη υπεράσπιση των μακροπρόθεσμων συμφερόντων της χώρας μας.
Μιχάλης Τρεμόπουλος,
Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Α’ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου