Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ ολιγόλεπτη συνέντευξη στο ραδιόφωνο 90.1 ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ




http://www.parapolitikaradio.gr/storage/photos/master/201502/giwrgos.jpg


Γιώργος Δημαράς: "Πάμε για έναν έντιμο συμβιβασμό" 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιώργος Δημαράς, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το  δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.
Μεταξύ άλλων, είπε:
Ερωτηθείς για το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης

Γ.ΔΗΜΑΡΑΣ: Πάμε για έναν έντιμο συμβιβασμό. Ο διάλογος, οι συναινέσεις είναι μέσα στο παιχνίδι της πολιτικής. Θα κάνουμε βήματα σύγκλισης θα κάνουν βήματα σύγκλισης αρκεί αυτά τα βήματα να μην είναι πέρα από κάποια όρια, από κάποιες κόκκινες γραμμές που θα μειώνουν την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, την αξιοπρέπεια της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό είναι το ζητούμενο και ελπίζω αυτό να προκύψει.

Για την εκλογή του κ.Παυλόπουλου  στην Προεδρεία της Δημοκρατίας.

Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ
Οι οικολόγοι πράσινοι έχουμε εκφράσει επιφυλάξεις για το πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου όχι επειδή είναι από τον συντηρητικό χώρο  αλλά επειδή κατά το παρελθόν  και ως νομικός και ως πολιτικός   είχε αρνητικές θέσεις σε σχέση με  περιβαλλοντικά ζητήματα, δηλαδή το 2006 που  συζητήθηκε η αναθεώρηση του συντάγματος ήταν ο κύριος εισηγητής από την ΝΔ που έκανε εισήγηση για τροποποίηση του άρθρου 24 του συντάγματος με αρνητικές συνέπειες  για τα δάση, που δεν ευοδώθηκε τελικά . Τον είχαν δικηγόρο εταιρείες κόντρα στην οικολογική κίνηση Θεσσαλονίκης  για διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα στην Χαλκιδική,  επομένως δικαιολογημένα  εμείς είχαμε  επιφυλάξεις.   Τις διατύπωσα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τις διατύπωσα και στις διαβουλεύσεις που έγιναν με τους βουλευτές πριν από την συνεδρίαση της ΚΟ.
Σεβαστήκαμε την απόφαση της ΚΟ δεν θέλαμε να κάνουμε ρήξη. Ξέρουμε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει περιορισμένες αρμοδιότητες, δεν ήταν ένα θέμα βασικής πολιτικής διαφωνίας για να εναντιωθούμε. Θέλουμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση σε αυτή τη φάση γιατί έχει σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσει  απλώς διατυπώσαμε με σαφήνεια τις επιφυλάξεις μας για το συγκεκριμένο πρόσωπο. 

Δημοσίευση: Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου