Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Παρέμβαση του Γιώργου Δημαρά για το νέο επενδυτικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ("Πακέτο Γιουνκερ")

Δευτέρα, 27 Απρ. 2015, 09:52  |  Βουλή των Ελλήνων - Νέα
Την Παρασκευή 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση τριών επιτροπών της Βουλής με θέμα την ενημέρωση από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jyrki Katainen, αρμόδιου για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα για: Το νέο Επενδυτικό Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πακέτο Γιούνκερ) στα πλαίσια επίσκεψης του Επιτρόπου στην Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης, το μέλος της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Οικολόγος Βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, έθεσε στο διάλογο τις θέσεις των Ελλήνων και Ευρωπαίων Πράσινων για:
α) το Πακέτο Γιούνκερ και την ανάγκη να επικεντρωθούν οι επενδύσεις σε βιώσιμες επενδύσεις, όπως ο σιδηρόδρομος και
β) τη διεθνή συμφωνία TTIP και τους κινδύνους που αυτή επιφέρει στην οικονομία και την κοινωνία.
Ο Γιώργος Δημαράς επισήμανε τις επιπτώσεις που έχουν οι Διεθνείς Εμπορικές Συμφωνίες TTIP, CETA και TISA που πρόκειται να υπογράψουν Ε.Ε. και Η.Π.Α., με τις οποίες απορρυθμίζονται τομείς της οικονομίας μέσω της υποβάθμισης αγροτικών προϊόντων ονομασίας προέλευσης, της ρύθμισης του βαθμού χημικής επεξεργασίας τροφίμων, της άρσης απαγόρευσης των μεταλλαγμένων, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο οι πολυεθνικές να επελάσουν απερίσπαστα σε βάρος της τοπικής παραγωγής και οικονομίας, να βάλουν κατά το περιβάλλοντος, της εθνικής ανεξαρτησίας, των κοινωνικών αγαθών, της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Ο Γιώργος Δημαράς δήλωσε σχετικά: «το σχέδιο αυτό πρέπει να στραφεί κυρίως σε βιώσιμες επενδύσεις (σιδηρόδρομοι, ενεργειακή εξοικονόμηση, αγροτικά προϊόντα ποιότητας κλπ), ενώ θα πρέπει να διασφαλισθούν τα ευρωπαϊκά κοινωνικά, εργασιακά και περιβαλλοντικά δικαιώματα από το διεθνές περιβάλλον του ακραίου νεοφιλελευθερισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου