Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Για τα έκτροπα στον τελικό κυπέλλου ποδοσφαίρου

Να συμπληρώσω ότι η είσοδος ανθρώπων που προσεγγίζουν στην προσωπικότητα ενός ψυχωτικού νεοναζί ήταν απρόσκοπτη στο γήπεδο. Μπροστά στα μάτια μου πέρασαν άνθρωποι σχέδον λιώμα από το ποτό, με ακατανόητη λογική που κινείται μεταξύ του υπερεθνικιστή ρατσιστή και ακραίου οπαδού πού εύκολα θα έσφαζε ένα φίλαθλο (Έλληνα και μη)αντίπαλης ομάδας. Στα κάγκελα που είναι στην έξοδο του σταθμού Ειρήνη, εκεί που ήταν ο πρώτος έλεγχος ασφαλείας στους Ολυμπιακούς αγώνες, υπήρχε μία ομάδα κακόμοιρων αστυνομικών( ειδικοί φρουροί με καραβάνες υπαξιωματικούς) που απλά έβλεπαν, και καλά έκαναν διότι το ξύλο θα το έτρωγαν σίγουρα. Απούσα η κυβέρνηση που τα σκέφτεται όλα, απούσα η διοργανώτρια ΕΠΟ.
Ακολουθεί η ανακοίνωση
Δευτέρα, 02 Μάι. 2011, 13:13
Από τύχη μείναμε μόνο στην αθλητική τραγωδία... Είναι ήδη αργά: Άμεση κατάρτιση και εφαρμογή ρυθμιστικού πλαισίου, κατάργηση κάθε άμεσης και έμμεσης χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου
Τα συμβάντα του περασμένου Σαββάτου, πριν, μετά και στη διάρκεια διεξαγωγής του τελικού του κυπέλλου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν ήρθαν ως κεραυνός εν αιθρία. Πληθώρα ανάλογης εμβέλειας περιστατικά μας απασχολούν συχνά τακτά και απλώς αποτυπώνουν ευδιάκριτα τις συνέπειες της σε διάρκεια επίσημα ασκούμενης αθλητικής πολιτικής.
Μια πολιτική που βασίστηκε στις πελατειακές σχέσεις και έφερε και φέρνει κατά καιρούς στην επιφάνεια παράγοντες που εκτός των άλλων πρωταγωνίστησαν σε στησίματα αγώνων και παθητικές ή ενεργητικές δωροδοκίες. Αλλά και με πλούσιο ...κοινωνικό ρόλο, όπως η εμπορία ναρκωτικών, η τοκογλυφία, η "προστασία" της ...νύκτας, η διάχυση του κάθε λογής τζόγου (χρηματιστηριακές φούσκες, κάθε λογής στοιχήματα), η έξαρση της βίας με τη δημιουργία "συνδεσμικών" στρατών.
Σε όλους αυτούς δεν διερευνήθηκε ποτέ το πόθεν και το έσχες των κεφαλαίων που φέρονται να βάζουν (ή να "δανείζουν") σε αθλητικές ανώνυμες εταιρείες, ακόμα και όταν οι τελευταίες υποχρεούνται να αιτούν πιστοποιητικά συμμετοχής σε πρωταθλήματα ή κατά την πραγματοποίηση μεταγραφών. Απεναντίας, δεν είναι λίγες οι φορές που η "αγγελικά πλασμένη" Πολιτεία μας επίσημα συνέδραμε να "σβηστούν χρέη" (στην υγεία προφανώς των ...φορολογουμένων), να καλύπτει έμμεσα ο ΟΠΑΠ και η ΕΡΤ τις τεράστιες οικονομικές (και διαχειριστικές) τρύπες διαφόρων ΠΑΕ, να χρεοκοπούν τα αθλητικά σωματεία, από τα οποία προήλθαν, να μην εξετάζονται οι προαπαιτούμενοι φάκελοι, διατηρώντας έτσι την ...υψηλή αξιοπιστία του όλου σκηνικού!
Στα γεγονότα του Σαββάτου έτυχε να μη θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα (τι άραγε θα μπορούσε να συμβεί αν το αποτέλεσμα για παράδειγμα του τελικού ήταν διαφορετικό;). Κάθε φορά όμως ο άνεμος δεν μπορεί να είναι ούριος. Παρ' ότι αμφιβάλλουμε για την ικανότητα της αθλητικής ηγεσίας να καταστρώσει και εφαρμόσει (και όχι να κρυφτεί πίσω από επιτροπές και συσκέψεις) ένα ρυθμιστικό σχέδιο για τον επαγγελματικό αθλητισμό, η ίδια είναι η κύρια υπόλογη και για όσα ως τώρα συνέβησαν και η βασική κατηγορούμενη για τα περισσότερο τραγικά που θα συμβούν στο μέλλον, όσο διαιωνίζεται η νοσηρότητα του χώρου.
Πέρα από το σαφές ρυθμιστικό σχέδιο, οι Οικολόγοι Πράσινοι, θεωρούν ότι η κατάργηση κάθε άμεσης ή έμμεσης χρηματοδότησης των ΠΑΕ, απαιτείται να τύχει πλήρους εφαρμογής τώρα.
Η Θεματική ομάδα Αθλητισμού των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου