Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Επιστολή των Οικολόγων Πράσινων στην ΕΕΕ για την ανακύκλωση στην επιβατηγό ναυτιλία


Προς την ΕΕΕ
Αγαπητοί εφοπλιστές,
Πολλά μέλη μας με έκπληξη διαπιστώνουν ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των επιβατηγών πλοίων δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για διαλογή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στην πηγή.
Στα πλοία των ελληνικών ακτοπλοϊκών γραμμών πωλούνταν και καταναλώνονται πολλά συσκευασμένα προϊόντα και δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει πρόβλεψη για την ανακύκλωση των συσκευασιών και άλλων πρώτων υλών. Ετσι, κουτάκια αλουμινίου, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, κάθε είδους συσκευασίες τροφίμων καταλήγουν όλα, μαζί με άλλα σκουπίδια, σε κάδους απορριμμάτων με άγνωστο τελικό προορισμό.
·        Μπορείτε να εκτιμήσετε την ποσότητα των σύμμικτων απορριμμάτων που παράγονται στα πλοία των ελληνικών ακτοπλοϊκών γραμμών ετησίως;
·        Μπορείτε να μας ενημερώσετε που καταλήγουν τα σύμμικτα απορρίμματα των πλοίων;
·        Υπάρχει πρόβλεψη για ανακύκλωση συσκευασιών και άλλων πρώτων υλών; Αν, παρακαλούμε ενημερώστε μας για τους φορείς ανακύκλωσης με τους οποίους συνεργάζεστε και για τα αντίστοιχα ποσοτικά αποτελέσματα.
·        Υπάρχει σκέψη για κομποστοποίηση των τροφικών υπολειμμάτων;
Επειδή, εκτός των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων η ανακύκλωση στην πηγή έχει και οικονομικά οφέλη καθώς και οφέλη προβολής του τουρισμού μας στους ξένους τουρίστες σας δηλώνουμε ότι το κόμμα μας είναι σε θέση να προσφέρει αφιλοκερδώς στην ένωσή σας συμβουλές προς αυτή την κατεύθυνση  για κοινό όφελος.

                 Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες: Αλέξανδρος Αργυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου