Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς

 Κυριάκος Τσιπούρας
Υποψήφιος Βουλευτής Α΄Πειραιά 
των Οικολόγων Πράσινων

Κάθε χρόνο την πρωτομαγιάτικη ημέρα γιορτάζουμε την νίκη των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ουσιαστικά για καλύτερο βιοτικό επίπεδο ζωής. Τα επετειακά μηνύματα αναφέρονται στις κατακτήσεις και τα εργασιακά δικαιώματα που αποκτήθηκαν, ενώ μιλούν για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών κυρίως στα θέματα  ασφάλειας, υγιεινής  καθώς και αμοιβών.
Το μήνυμα της φετινής επετείου φοβάμαι ότι είναι το ίδιο ακριβώς μήνυμα της Πρωτομαγιάς του 1886 στο Σικάγο με μία σχεδόν ολική αναστροφή στο ζητούμενο. Τότε μιλούσαν για μείωση των ωρών εργασίας τώρα πρέπει να μιλάμε για να έχουμε ώρες εργασίας, τότε μιλούσαν για ανταποδοτικότητα της εργασίας τώρα μιλάμε να έχουμε σταθερή και ασφαλή εργασία.
Το μήνυμα τη φετινής Πρωτομαγιάς πρέπει να είναι η άμεση εξασφάλιση, αύριο κιόλας, μίας νέας εργασιακής ειρήνης που θα βασίζεται στην  βιώσιμη ευημερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, την αξιοπρεπή διαβίωση και την προσωπική-συλλογική εξέλιξη για όλους, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, την αποκέντρωση στην κατεύθυνση της τοπικοποίησης της οικονομίας και της μέγιστης δυνατής αυτάρκειας.
Όχι στην λογική του μνημονίου λοιπόν, όχι στην δημιουργία επενδύσεων εντάσεως κεφαλαίου αλλά κυρίως εργασίας.
Καλό μήνα.
Καλή Πρωτομαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου