Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς ζητούν οι ΟΠ

Πέμπτη, 31 Μάι. 2012, 20:33
Συνάντηση με το Σωματείο των Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ είχε η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, η οποία επισκέφθηκε τα γραφεία του Σωματείου για να συζητήσει μαζί τους, τα ζητήματα που προκύπτουν από την πρόσφατη ανακοίνωση τους σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών στον ηλεκτρικό. Η αντιπροσωπεία των ΟΠ, στην οποία συμμετείχαν ο συντονιστής της Θεματικής Ομάδας Δικαιωμάτων, Νίκος Μυλωνάς και οι Υποψήφιοι βουλευτές Πειραιά, Ορέστης Κουλουκούρης, Κυριάκος Τσιπούρας και Κωνσταντίνα Κοσμίδου, ζήτησε να ενημερωθεί για τα θέματα ασφάλειας στον ΗΣΑΠ. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι η υπηρεσία ασφαλείας του Οργανισμού διαλύθηκε και οι υπάλληλοι της μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες. Οι ΟΠ επεσήμαναν ότι στις περιπτώσεις επιθέσεων πρέπει να μηδενίζεται ο χρόνος ανταπόκρισης των αστυνομικών αρχών.
Αμέσως μετά από τη συνάντηση, η I. Κοντούλη δήλωσε:
«Είμαστε σε διαρκή συνεργασία και συνεννόηση με τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς διότι εμείς πιστεύουμε ότι τα ΜΜΜ και κυρίως τα μέσα σταθερής τροχιάς, πρέπει να ενισχυθούν.
Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να ενισχυθεί και ο βαθμός της ασφάλειας που παρέχεται τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους επιβάτες. Και αυτό ισχύει για όλους. Δεν υπάρχουν άνθρωποι δύο ταχυτήτων. Είτε Έλληνες, είτε μετανάστες, πρέπει να ταξιδεύουν και να μετακινούνται με πλήρη ασφάλεια από κάθε άποψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου