Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΔΝΤ ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ

Τρίτη, 17 Ιούλ. 2012, 13:05
Για άλλη μια φορά το ΔΝΤ διαψεύδει χωρίς την παραμικρή αυτοκριτική πρόσφατες και βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις του για την παγκόσμια, ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία. Ειδικά για τη χώρα μας, τη δυσμενή τροπή, που έχουν πάρει οι οικονομικοί δείκτες, στους οποίους παραδοσιακά εστιάζει το ενδιαφέρον του, την αποδίδει στην επιδείνωση του πολιτικού και οικονομικού κλίματος και στη μεταρρυθμιστική κόπωση.
Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ζωή Βροντίση δήλωσε σχετικά:
"Το ΔΝΤ εδώ και δυόμιση χρόνια που υποτίθεται επιμελώς καταπιάνεται με τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, επιβάλλει  μέτρα για τη βελτίωση των δεικτών, αγνοώντας ότι οι δείκτες είναι το αποτέλεσμα και όχι οι αιτίες της προβληματικής κατάστασης. Οι ευθύνες του, καθώς και των υπολοίπων παραγόντων της τρόικας είναι τεράστιες και δεν μπορούν να κρυφτούν από την απουσία εναλλακτικών λύσεων των εκάστοτε κυβερνήσεων μας.
Σήμερα πλέον πρέπει να γίνει μια ανοικτή και εμπεριστατωμένη συζήτηση, τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς. Η ελληνική και η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται στη δίνη ενός φαύλου κύκλου, μέσα στον οποίο αν δεν υπάρξουν τομές στην αντίληψη, στην προσέγγιση και στο σχεδιασμό, θα βουλιάξουν. Μαζί μ' αυτές οι προοπτικές για βιωσιμότητα και κοινωνική συνοχή. Οι Οικολόγοι Πράσινοι, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους Πράσινους, θα αναλάβουν πρωτοβουλίες διεξόδου, επικαιροποιώντας την Πράσινη Κοινωνική Συμφωνία (Green New Deal), αντιπροτείνοντας συγκεκριμένες εναλλακτικές λύσεις στην ηγεσία της ΕΕ, που ως τώρα τουλάχιστον αποδείχτηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου