Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ατολμία η απλά στήριξη στην ανάλγητη μνημονιακή λογική.


Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, αυτό απέδειξε η απόφαση της δημοτικής αρχής να μη υπάρξει απόφαση καταδίκης  της εγκυκλίου του υπουργείου εσωτερικών που αφορά απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων. Αν η απόφαση αυτή δεν είναι πολιτική ατολμία, η μόνη εξήγηση είναι ότι υπάρχει στήριξη στις κυβερνητικές επιλογές που καθοδηγούνται από την τρόικα.
 Η εφαρμογή της διαδικασίας των απολύσεων γίνεται με τόσο πρόχειρο και βίαιο τρόπο, δείγμα της χαμένης πολιτικής ταυτότητας και των ανεφάρμοστων προγραμματικών συμφωνιών των κυβερνητικών εταίρων. Η απόλυση των υπαλλήλων αυτών κρίνεται πέρα για πέρα άδικη καθώς πρόκειται για μια ισοπεδωτική και οριζόντια διαδικασία, χωρίς ποιοτικά κριτήρια, χωρίς καμία μελέτη. Επιπλέον ανοίγει ουσιαστικά την πόρτα, με την αναθεώρηση του θεσμού της διαθεσιμότητας, για επιπλέον απολύσεις υπαλλήλων με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον, ενώ ουσιαστικά δημιουργείται ένα καλάθι, στο οποίο πάλι με οριζόντιο τρόπο  μπορεί να «πεταχτεί» οποιαδήποτε κατηγορία υπαλλήλων μέσα και να οδηγηθεί σε απόλυση μέσω του θεσμού της διαθεσιμότητας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πειραιά συντάσσονται και στηρίζουν τα αιτήματα των υπαλλήλων ΙΔΑΧ και ζητούν από την κυβέρνηση την άρση του μέτρου, ενώ καλούν την δημοτική αρχή να συμφωνήσει με τις προτάσεις που προτείνει σύσσωμη η αντιπολίτευση. Κάθε πολιτική που οδηγεί σε απολύσεις και ανεργία τόσο στο ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα δεν εξωραΐζετε ούτε με παχιά και συμπονετικά λόγια συμπαράστασης, ούτε με την αποφυγή της καταδίκης λανθασμένων πολιτικών επιλογών.

Οικολόγοι Πράσινοι Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου