Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο οι σύμβουλοι της ΑΤΟΙΚΑ



Η  παρέμβαση του περιφερειακού συμβούλου της ΑΤΟΙΚΑ Γιώργου Δημαρά
Εμείς που εκφράζουμε την παράταξη των Οικολόγων στην Περιφέρεια Αττικής, δηλώνουμε ότι είμαστε κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, αυτή είναι η καθαρή θέση μας που έχει εκφραστεί με ανακοίνωση και του πολιτικού φορέα που μας στήριξε στις εκλογές.
 Δεν λύνονται τα δημοσιονομικά με το μέτρο των απολύσεων και μάλιστα χωρίς καμία αξιολόγηση . Είναι άδικο και παράλογο να απολύονται σήμερα άνθρωποι  και  να προστίθενται σε εκατομμύρια των ανέργων.
 Καταδικάζουμε το φαύλο ρουσφετολογικό παρελθόν και προτείνουμε λύσεις για να μην ξαναγυρίσουμε σε κάτι  ανάλογο .
 Ζητάμε και απαιτούμε  αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες και  ισονομία μεταξύ των πολιτών.
 Θέλουμε την αξιολόγηση και την αναδιοργάνωση του Δημόσιου Τομέα, να γίνει αποτελεσματικός για όφελος του λαού και όχι «γάγγραινα» σε βάρος της προόδου και της καλώς νομούμενης ευημερίας.
 Δεν προστατεύουμε τους επίορκους δημοσίους υπάλληλους (αυτοί  πρέπει να απολύονται και να τιμωρούνται εφ΄ όσον αποδεικνύεται η ευθύνη τους).
 Να μοιράσουμε δίκαια την φτώχεια και να αποφύγουμε τον υποκινούμενο πόλεμο εργαζομένων και ανέργων.
 Να δώσουμε παραγωγική στροφή στην οικονομία και σ’ αυτό πρέπει να βοηθήσουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο.
 Ποιο είναι το κόστος των 159 προς απόλυση  εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής;  Είναι περίπου 3.000.000 ευρώ τον χρόνο. Από την επαναδιαπραγμάτευση  την  μισθωμένων  ακινήτων μπορούμε να έχουμε πάνω από 5.000.000 ευρώ όφελος τον χρόνο.  Να ένα ισοδύναμο μέτρο.

Τα αντίστοιχα ποσά για ακίνητα που χρησιμοποιούν τα  υπουργεία είναι τεράστια και τεράστιες είναι οι  που οικονομίες μπορούν να γίνουν .
 Να βρούμε λοιπόν  τρόπους να μην απολυθεί κανένας στην περιφέρεια. Δεν μπορούμε να δεχθούμε απολύσεις μέσω της μεθόδου της «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ!
 Εμείς οι εκπρόσωποι της Οικολογίας δεν υποστηρίζουμε μόνο την βιωσιμότητα του πλανήτη και του περιβάλλοντος αλλά και της κοινωνίας και νοιαζόμαστε κυρίως για τους εργαζόμενους και τους άνεργους.

Ακολουθεί η ομόφωνη απόφαση του περιφ. συμβουλίου
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
σχετικά με τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου της Περιφέρειας Αττικής



Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δηλώνει ότι είναι αντίθετο στις απολύσεις υπαλλήλων στην Περιφέρεια Αττικής τη στιγμή που συνεχώς μεταβιβάζονται σε αυτή πρόσθετες αρμοδιότητες από το Κράτος χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και θα αντισταθεί σθεναρά σε αυτό το θέατρο του παραλόγου.
·        Ζητά από την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και να αναζητήσει λύσεις σε περικοπές λειτουργικών εξόδων και δαπανών.
·        Οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα στην Περιφέρεια Αττικής είναι απαραίτητοι καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όταν μάλιστα υπάρχει και  μεγάλη έλλειψη προσωπικού.
·        Η Περιφέρεια Αττικής θα παράσχει πλήρη νομική στήριξη στους εργαζομένους σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς.
·        Η Περιφέρεια Αττικής δε θα προχωρήσει σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης.
·        Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δεν αποστέλλει στα αρμόδια Υπουργεία και κυβερνητικά όργανα καμία λίστα με ονόματα εργαζομένων που απειλούνται με διαθεσιμότητα και απόλυση.
·        Ο Περιφερειάρχης Αττικής θα υπογράψει μόνο όσες διαπιστωτικές πράξεις ζητηθούν από τους ίδιους τους εργαζομένους.
·        Ο Περιφερειάρχης Αττικής από το θεσμικό ρόλο του Προέδρου της ΕΝ.Π.Ε. να αναλάβει πρωτοβουλία για τον συντονισμό ενεργειών με συλλογικά όργανα των Δήμων και των Περιφερειών καθώς και τους εργαζομένους τους, ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις.
·        Ο Περιφερειάρχης Αττικής μαζί με διαπαραταξιακή επιτροπή θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων.
·        Στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να κληθούν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανίδης καθώς και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανιτάκης, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση και διάλογος.
·        Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη δέσμευση να καλύψει τις αποδοχές των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων της για όσο χρόνο διαρκεί το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 όχι από ΚΑΠ αλλά από δικά της έσοδα και θα προχωρήσει άμεσα σε αντίστοιχη τροποποίηση του προϋπολογισμού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου