Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ποδηλατοδρομία του Δικτύου Προστασίας Σαρωνικού

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Για να σώσουμε τις παραλίες μας Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα από το ξεπούλημα που επιχειρείται (ανεπιτυχώς προς το παρόν, χάρη και στη δική μας επαγρύπνηση κι αντίσταση) είναι σημαντικό να γνωριστούμε και να συντονιστούμε με άλλες πρωτοβουλίες πολιτών που δίνουν την ίδια μάχη για τις άλλες παραλίες του Σαρωνικού.

Εκτός από την ανταλλαγή αγωνιστικών εμπειριών και κινηματικής 'τεχνογνωσίας', η επαφή αυτή θα εξασφαλίσει ευρύτερη 'πανσαρωνική' υποστήριξη και στις δικές μας κοινητοποιήσ
εις. Παράλληλα θα μας δώσει την ευκαιρία να συμβάλουμε και εμείς στην υπεράσπιση των άμεσα απειλούμενων γειτονικών μας παραλιών (Δραπετσώνα,Νέο Φάληρο,Μοσχάτο κλπ.) και στον κοινό αγώνα για την απελευθέρωση ολόκληρου του θαλάσσιου μετώπου του Σαρωνικού, που είναι όρος επιβίωσης της μητροπολιτικής τσιμεντούπολης.

Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 25/11/12 στις 11:30π.μ. συντονιζόμαστε με το Δίκτυο Προστασίας του Σαρωνικού και υποδεχόμαστε στον Πειραιά ( Ρολόι - Πασαλιμάνι) την ποδηλατοδρομία που θα ξεκινήσει από την Ελευσίνα και με ενδιάμεσες στάσεις στις παραλίες που εκποιούνται θα καταλήξει στο Σούνιο με σκοπό να διαδώσει το μήνυμα πως οι παραλίες είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα προς εκποίηση. Παράλληλα με την υποδοχή της ποδηλατοδρομίας θα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας και θα συλλέγουμε υπογραφές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την τσιμεντοποίηση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση των παραλιών μας, Φρεαττύδας και Βοτσαλάκια.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν με τα ποδήλατά τους στην ποδηλατοδρομία από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο.

Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες, Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου