Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Η αδιέξοδη πολιτική οδηγεί σε άλυτες εξισώσεις


Σάββατο, 24 Νοέ. 2012, 14:31
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα δήλωσε ότι:
«Το Eurogroup της Δευτέρας καλείται να "λύσει" μια εξίσωση με πολλές μεταβλητές και άλλους τόσους αγνώστους. Οι πολλές "μεταβλητές" έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα του χρέους, το χρηματοδοτικό κενό -τουλάχιστον ως το 2016, τη στάση του ΔΝΤ. Και "άγνωστοι" παραμένουν, η αξία των προς επαναγορά ομολόγων, το τελικό επιτόκιο και η βούληση διαφόρων εταίρων για όλα αυτά.
Η εξίσωση αυτή δεν μπορεί να λυθεί με μαθηματικό τρόπο. Απλά η κυβέρνηση ελπίζει στη συνδρομή της αλχημείας, μήπως και επιβεβαιωθεί η "όλα για τη δόση" στάση της. Προσμένοντας μόνο σ' ένα μπάλωμα μιας χρήσης, μέχρι τη στιγμή της επόμενης δόσης, μήπως και δεν φανεί η τρύπα της αδιέξοδης πολιτικής.

Στο μεταξύ, η πραγματική οικονομία, η απασχόληση, τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και οι χρειαζούμενες εδώ και πολύ καιρό αλλαγές και επενδύσεις είναι σφηνωμένες στο βούρκο ενός χρεοκοπημένου πολιτικού σκηνικού. Μοχλοί για να συρθούν προς τα έξω βρίσκονται μόνο σε μια άλλη πολιτική, που ιεραρχεί μπροστά την αειφόρα προοπτική ταυτόχρονα με την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου