Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Οι Οικολόγοι τιμούν την εθνική αντίσταση στον Γοργοπόταμο και στη Θεσσαλονίκη


Την 70η επέτειο από την ανατίναξη της γέφυρας της Γοργοποτάμου τίμησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις, με επικεφαλής τον πρώην ευρωβουλευτήΜ. Τρεμόπουλο.
Την αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων στο Γοργοπόταμο συναποτελούσαν, επίσης, οι Γ. Τσέκος, Σ. Σταμέλλος και Τ. Κολώνιας. Την τεράστια συμβολική σημασία της ανατίναξης της γέφυρας από ανταρτικές ομάδες του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ τόνισε σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ ο Μ. Τρεμόπουλος, λέγοντας ότι «αποτελεί ένα από τα ελληνικά παράδοξα το ότι η ανατίναξη μιας γέφυρας τελικά γεφυρώνει αντιμαχόμενες πλευρές του αντάρτικου στην τριπλή φασιστική κατοχή. Στην Ελλάδα της κρίσης», κατέληξε, «θα πρέπει να κυριαρχήσει επίσης το πνεύμα μιας ευρύτερης συνεννόησης και της διαμόρφωσης μιας εναλλακτικής πολιτικής, που θα αντιμετωπίζει τη συστημική κρίση, θα πραγματοποιεί βαθιές και δομικές αλλαγές στο κράτος, την οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική και θα οικοδομεί την Ελλάδα του αύριο».
Ταυτόχρονα χτες, στη Θεσσαλονίκη, στελέχη της αυτοδιοικητικής κίνησης «Οικολογία -Αλληλεγγύη» συμμετείχαν στη μετονομασία της οδού του φιλοχιτλερικού καθηγητή Π. Βιζουκίδη σε οδό «Αγωνιστών Πανεπιστημίου».
Ήταν μια κοινή πρωτοβουλία των οικολόγων της πόλης μαζί με στελέχη των παρατάξεων «Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη» (Τ. Μηταφίδης) και «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» (Γ. Θεοδωρόπουλος), στην οποία ο Μ. Τρεμόπουλος έστειλε χαιρετισμό υποστήριξης. «Έχουμε την υποχρέωση να δούμε με ειλικρίνεια και να κρίνουμε το παρελθόν της πόλης μας, διορθώνοντας και όχι σβήνοντας σελίδες της ιστορίας της. Και όσο η αλήθεια θάβεται κάτω από τόνους σκοπιμοτήτων, κάποιοι πρέπει να την αποκαθιστούν», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου