Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

H ΟΜΟΦΩΝΗ καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής:

Κώστας Διάκος
Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

"Με αφορμή την ρατσιστική επίθεση στο χώρο του αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στο πρόσωπο του Έλληνα μπασκετμπολίστα Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει ότι την δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και οι αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών πρέπει να διαφυλάξουν τα δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η αποδοχή των διαφορετικοτήτων, η κοινωνική συνοχή και ο πολιτικός διάλογος στα πλαίσια της κοινωνικής σταθερότητας.
Δεν μπορεί να είναι αποδεκτές λογικές κοινωνικού ή φυλετικού ρατσισμού ή χρωματικού προσδιορισμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και κοινωνικής ύπαρξης.
Δυστυχώς οι γνωστοί πια εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής με πρόσχημα το μεταναστευτικό και εξαιτίας της ανοχής μιας μικρής κοινωνικής μειοψηφίας μας καταλύουν κάθε νομιμότητα ουσιαστικά σε βάρος Ελλήνων πολιτών και μεταναστών εργαζομένων δείχνοντας ξεκάθαρα και απροκάλυπτα την ρατσιστική τους ιδεολογία.
Θεωρούμε ότι όποιος μετρά την ελληνικότητα με το χρώμα του δέρματος δεν είναι Έλληνας.
Όποιος κρίνει την κοινωνική συμμετοχή ανθρώπων με βάση την φυλετική ή εθνική προέλευσή τους, δεν είναι άνθρωπος.
Επιτέλους πρέπει η συντεταγμένη πολιτεία να εφαρμόσει το νόμο και πρώτιστα το Σύνταγμά μας αλλά και η κοινωνία μας να αντιδράσει σε φαινόμενα ξένα προς την ιδιοσυγκρασία της και την ιστορική της διαδρομή.
Πρέπει να μπει τέλος σε τρόπους συμπεριφοράς σαν και αυτούς της Χρυσής Αυγής που δεν αναγνωρίζουν την νομιμότητα την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρωπιά ως στοιχεία της κοινωνικής συνοχής.
Συμπαραστεκόμαστε στον Έλληνα αθλητή (αν και δεν το χρειάζεται) όπως και σε όλα τα θύματα της χρυσαυγίτικης νοοτροπίας ευελπιστώντας ότι η δημοκρατική πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία εν τέλει θα τους απομονώσει."

Εδώ μία ανάρτηση σχετικά με το θέμα στο airetos.gr
 http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=6088



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου