Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ


Εκδήλωση–συζήτηση με πρωτοβουλίες πεζών, ποδηλατών & θυμάτων τροχαίων
Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 7μμ, στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων
Πλατεία Ελευθερίας 14 (Κουμουνδούρου)
Εκδήλωση-συζήτηση για την «άλλη όψη του κυκλοφοριακού» οργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Αντίθετα με τη διαδεδομένη άποψη που θεωρεί το κυκλοφοριακό υπόθεση μόνο των αυτοκινήτων, για το πράσινο κίνημα ισχύει ότι ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
Για να συζητήσουμε την «άλλη όψη του κυκλοφοριακού», θα έχουμε μαζί μας καλεσμένους από Πρωτοβουλίες Πολιτών που ενεργοποιούνται για τα ζητήματα της  ήπιας μετακίνησης και της οδικής ασφάλειας:
  • Το σύλλογο ΠΕΖΗ-Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Πεζών http://www.pezh.gr/
  • Ενεργά άτομα από το κίνημα των ποδηλατών
  • Το σωματείο SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ http://www.soste.gr/
Με τους καλεσμένους μας θα μιλήσουμε για τη δική τους οπτική για την πόλη και το κυκλοφοριακό. Θα ακούσουμε για τους αγώνες που έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια οι πρωτοβουλίες τους, τις προοπτικές και τις προτάσεις που διαμορφώνονται για τα ζητήματα που θέτουν ως προτεραιότητες, αλλά και για τη γενικότερη ενεργοποίηση των πολιτών για την καθημερινή τους ζωή σε καιρούς κρίσης. Θα συζητήσουμε επίσης για το πώς βλέπουν από τη σκοπιά τους το όραμα μιας βιώσιμης πόλης και τη σύνδεση του «μεγάλου» με το «μικρό», καθώς και για το πώς θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε θετικά στους στόχους τους κι εμείς, ως πράσινο κόμμα.
Η συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων (Πλατεία Ελευθερίας 14 - Κουμουνδούρου,  από την πλευρά του Ψυρρή)
Θα μεταδίδεται ζωντανά και στο διαδίκτυο, στο http://www.ecogreens-gr.org/webtv/
Αποτελεί την πρώτη από μια σειρά ανάλογων εκδηλώσεων, με γενικό τίτλο «ανανεώνουμε τη γνωριμία μας με τα κινήματα».

Η Συντονιστική Γραμματεία Αττικής των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιάννης Παρασκευόπουλος 6979 952070

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου