Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

Ξεκινάει το Σάββατο 16/2, με εξόρμηση στον Πειραιά

Με κεντρικό μήνυμα «ΝΕΡΟ: ΜΟΝΟ Η ΦΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ «ΠΑΡΑΓΕΙ»-ΜΟΝΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ», οι Οικολόγοι Πράσινοι ξεκινούν ενημερωτική εκστρατεία στην Αττική κατά της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.
Ως πράσινο κόμμα, οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε έγκαιρα και επανειλημμένα απορρίψει τα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων της χώρας, με αιχμή τις εταιρείες ύδρευσης.
Πιστεύουμε ότι το νερό είναι αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό, απαραίτητο για τη ζωή, που πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες και η διαχείρισή του να γίνεται με κύριο γνώμονα τη βιωσιμότητα και όχι την εμπορική λογική της μεγιστοποίησης του κέρδους. Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της τιμής  του, αλλά και σε σοβαρή υποβάθμιση της ποιότητάς του. Εξάλλου η βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων και η μη κατασπατάλησή τους δεν εξασφαλίζεται  από  μια ιδιωτική Ανώνυμη Εταιρεία, που θα θεωρεί καλύτερους πελάτες της όσους καταναλώνουν περισσότερο για πισίνες ή για γκαζόν.
Για τους κινδύνους αυτούς, η Συντονιστική Γραμματεία Αττικής των Οικολόγων Πράσινων αποφάσισε να υλοποιήσει καμπάνια ενημέρωσης του κοινού σε συνεργασία με τις τοπικές πολιτικές κινήσεις του κόμματος. Στις ενημερωτικές μας εξορμήσεις, που θα κλιμακωθούν τις επόμενες εβδομάδες σε διάφορα μέρη της Αττικής,  θα μοιραστεί  έντυπο υλικό, θα απαντηθούν οι απορίες των πολιτών και θα συγκεντρωθούν  υπογραφές στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων Πολιτών «Το νερό και η υγιεινή είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!» (http://www.right2water.eu/el) που διεκδικεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη θέσπιση σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Το υλικό της καμπάνιας μπορείτε να το δείτε κι εδώ: http://www.ecogreens-gr.org/Docs/Kampania_Nero.zip
Με χαρά ανακοινώνουμε την πρώτη ενημερωτική εξόρμηση των Οικολόγων Πράσινων για το νερό, αυτό  το Σάββατο, 16.2.2013 και από 12.00 έως 14.00 στον Πειραιά στη συμβολή των οδών Σωτήρος Διός & Καραΐσκου.
Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα των ενημερωτικών μας εξορμήσεων έχει ως εξής:
Σάββατο, 16.02.2013 και από ώρα 12.00 έως 14.00 Πειραιάς / Σωτήρος Διός & Καραΐσκου, ΠΚ Πειραιά (επικοινωνία:            6974263563      )
Σάββατο, 23.2.2013 και από ώρα 12.00 έως 14.00, Γλυφάδα, Συμβολή οδών Λαμπράκη & Λαζαράκη, ΠΚ Νοτίων Προαστίων, (επικοινωνία:             6947345026      )
Σάββατο, 3.2.2013 και από ώρα 10.00 έως 12.00, Λαϊκή Αγορά Δήμου Αχαρνών, ΠΚ Μεταμόρφωσης & Αχαρνών Φυλής, (επικοινωνία:             6942202195      ή             6984797960      )
Οι επόμενες εξορμήσεις θα κοινοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς θα οριστικοποιούνται.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους των Οικολόγων Πράσινων να βοηθήσουν  στην ενημερωτική καμπάνια μας, είτε συμμετέχοντες στις εξορμήσεις που πραγματοποιούνται, είτε οργανώνοντας τις δικές τους ενημερωτικές εξορμήσεις στην περιοχή της  Πολιτικής τους Κίνησης.
Όποιος/α λοιπόν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ενημερωτική μας καμπάνια μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μας ηλεκτρονική διεύθυνση  panattiki@ecogreens.gr .

Η Συντονιστική Γραμματεία Αττικής των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου