Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Γιατί Όττο ήρθες να μας βάλεις τσιρότο;


Αναδημοσίευση από Pireas2day
http://www.pireas2day.gr/02,29,6798,00.aspx
Του Κυριάκου Τσιπούρα
Συντονιστής ΠΚ Πειραιά, μέλος της Παναττικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων


Μεγάλη απογοήτευση μου προκάλεσε η εμφάνιση του ήρωα του Ελληνικού ποδοσφαίρου που έμοιαζε περισσότερο με ένα πειθαρχημένο και εκπαιδευμένο στρατιωτάκι της αντιευρωπαϊκής πολιτικής Μέρκελ με στόχο να ωραιοποιήσει την πολιτική λιτότητας και εξαθλίωσης των Ελλήνων.


Φαίνεται ότι η καθημερινή ενασχόληση του με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου την περίοδο που συντελέστηκε το μεγάλο φαγοπότι των ολυμπιακών αγώνων, από εγχώρια και ξένα συμφέροντα δεν θα είδε ποια συμμετοχή στην διαφθορά του τόπου είχαν και οι Γερμανικές εταιρείες. Ούτε φυσικά μετά την αποχώρηση του από την Ελλάδα θα έμαθε ότι Γερμανική εταιρεία που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας δεν έχει δώσει ακόμα το ΦΠΑ που υποχρεούται, ούτε φυσικά για το εξευτελιστικό συμβιβασμό του κράτους με την πλέον μιζαδόρικη εταιρεία που διέπρεψε στην πατρίδα μας.


Η προσωπική ενασχόληση του Γερμανού ήρωα μας με την πολιτική στήριξη τη πολιτικής Μέρκελ, της ωραιοποίησης της δικτατορίας της ευρωπαικής λιτότητας, την περιφορά του με υφυπουργούς της Καγκελαρίου που όλο προτάσεις είναι(τα γνωρίζουμε από πολύ παλιά τα προβλήματα μας) αλλά τα μνημόνια που μας επιβάλουν μόνο την φοροαρπαγή, την πώληση ή και τον εξευτελισμό δημοσίων αγαθών επιδιώκουν, τον απαξιώνουν στα μάτια μας. 


Καταλαβαίνω ότι στην πολιτική επικοινωνία τέτοιου τύπου συμβολικών ενεργειών βοηθούν τον σχεδιασμό κομμάτων προς τις επερχόμενες εκλογές. Ανάλογου τύπου επικοινωνιακού παιγνιδιού ήταν και η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού των μνημονίων στο συνέδριο των Γερμανών Πρασίνων, με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Γερμανών Πρασίνων με τους Σοσιαλιστές. Η παρουσία του Όττο μας όμως τι στόχο είχε; 


Μήπως ο στόχος της επίσκεψης ήταν η πριμοδότηση της τρισάθλιας σημερινής πολιτικής που μας ασκεί η τρόικα, ώστε να πούμε ας το βουλώσουμε και ας τους ακούμε πειθήνια στις επόμενες κοινωνικές οικονομικές και περιβαλλοντικές εγκληματικές τους ενέργειες; 


Πολύ κρίμα Όττο, και μιας που μας νιώθεις κοντά αυτά να πεις όταν γυρίσεις πίσω, έχοντας στην σκέψη σου αυτό το πολύ παλιό γνωμικό «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».

Τελειώνω με αυτά τα λόγια μη εξευτελίζεσαι άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου