Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η δικτατορία της λιτότητας απεχθάνεται την δημόσια υγεία



Σοβαρά ερωτηματικά για την ποιότητα της δημόσιας υγείας δημιουργεί η απόφαση της προέδρου του Νοσοκομείου Μεταξά να «κουρέψει» - μειώσει τον αριθμό κλινών ανά κλινική, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Η κάλυψη των αναγκών μέσω ευρωπαικών επιχορηγήσεων σε ΜΚΟ όχι μόνο δεν έλυσαν τον διαχρονικό πρόβλημα της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων μας αλλά ανέδειξαν και την πολιτική κουτοπονηριά της εκάστοτε μνημονιακής κυβέρνησης.

Η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας καθώς επίσης η συνεχή αφαίρεση απαραίτητων φαρμάκων από τις λίστες του ΕΟΠΥΥ, αποκαλύπτει την πολιτική γύμνια των κυβερνώντων που προσπαθούν ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των Ελλήνων να πουν ότι οι μειώσεις των δαπανών γίνεται με τον εξορθολογισμό τους και όχι με την υποβάθμιση και ουσιαστικά την μελλοντική κατάργηση των δημοσίων παροχών υγείας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαμε πει στις προηγούμενες εκλογές ότι η απέχθεια που δείχνουν οι όροι των μνημονίων στα δημόσια αγαθά μας κάνουν φτωχότερους, τώρα φαίνεται έχουν και θανάσιμες προοπτικές για την υγεία μας. Η απόφαση της προ μηνών αισιόδοξης διοικήτριας του Νοσοκομείου Μεταξά ευχόμαστε να μην είναι η απαρχή των προβλεπόμενων από το τελευταίο μνημόνιο μειώσεων και συγχωνεύσεων δημόσιων νοσοκομείων και κλινών. 

Οικολόγοι Πράσινοι Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου