Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Οι νεοναζί επιλέγουν την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας για να κάνουν «φθηνή»προπαγάνδα-τυχαίο;


Η Θεματική Ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
 
Προκλητική για ακόμα μία φορά εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή, εξαγγέλλοντας διανομή συσσιτίου στην πλατεία Συντάγματος, ανήμερα της 39ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί και υποδηλώνει την αγωνιώδη προσπάθεια των νεοναζί να βρίσκονται συνεχώς στην επικαιρότητα με τη χρήση φθηνής προπαγάνδας. Οι ορκισμένοι εχθροί της δημοκρατίας που δεν κρύβουν την συμπάθεια τους στη χούντα των συνταγματαρχών, που εκφοβίζουν, υβρίζουν και καταγγέλλονται για  δολοφονικές επιθέσεις, είναι οι ίδιοι που προσπαθώντας να πείσουν για τη δήθεν πατριωτική τους στάση μοιράζουν συσσίτια στους Έλληνες και μόνο, αφού προηγουμένως διαφημίσουν επαρκώς τη δράση τους αυτή.
Η επίσημη Πολιτεία απαντά με απαγόρευση διαδηλώσεων και συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας ανήμερα της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, με όποιο συμβολισμό έχει μία τέτοια απόφαση. Κέρδος διπλό για τους χρυσαυγίτες που θα επιθυμούσαν την απαγόρευση των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων άπαξ και διά παντός. Στο σημείο αυτό ασφαλώς τίθεται το εύλογο ερώτημα: πώς αντιμετωπίζεις όσους υπονομεύουν τη Δημοκρατία; Όσους δεν διστάζουν ακόμα και να χρησιμοποιήσουν την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας χλευάζοντάς την με την παρουσία τους στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας;
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι το κακό το πολεμά κανείς εν τη γενέσει. Γιατί ωραία τα λόγια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σήμερα για το « θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού» , αλλά σε ποιες ενέργειες έχει ο ίδιος προβεί για την καταπολέμηση της δράσης της Χρυσής Αυγής, με όλα τα συνεπακόλουθα της, στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας; Από τις ελάχιστες ΕΔΕ που διενεργήθηκαν, υπήρξαν αποτελέσματα; Αποδόθηκαν ευθύνες σε όσους αστυνομικούς χρησιμοποιούν παράνομη βία; Έγιναν ποτέ προσπάθειες για τον ουσιαστικό εκδημοκρατισμό της αστυνομίας; Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι αρνητική.
Για το λόγο αυτό οι Οικολόγοι Πράσινοι απαιτούμε από την Πολιτεία, πέρα από τα λόγια, που έχουν τη σημασία τους αλλά όλοι γνωρίζουμε  ότι δεν επαρκούν, να προχωρήσει σε πράξεις. Η Χρυσή Αυγή απειλεί την ελευθερία των πολιτών, χρησιμοποιώντας ως όπλο την ημιμάθεια και τον άκρατο λαϊκισμό. Επομένως, η ανάγκη για την ουσιαστική ενίσχυση της Δημοκρατίας, με αφετηρία τον εκδημοκρατισμό του ίδιου του κράτους, την κοινωνική δικαιοσύνη, την παραγωγή δημοσίων αγαθών και τη βελτίωση των κοινωνικών παροχών προς τους πολίτες είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου