Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Προ ημερησίας διατάξεως



 
Κυριάκος Τσιπούρας

Είθισται τα θέματα προ ημερησίας διατάξεως που αναφέρονται στις διάφορες συνεδριάσεις να προέρχονται από ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.  Πολλές φορές αφορούν αιτήματα ή και καταγγελίες πολιτών που αφορούν την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, την μεγαλύτερη βαρύτητα έχουν εκείνες οι αναφορές για την επικαιρότητα και πάνω σε αυτά που πιστεύω ότι πρέπει να λεχθούν, θα προσπαθήσω να επιχειρηματολογώ στα κείμενα που θα κοινοποιώ.

Η πλατεία Πηγάδας εγκαταλείφθηκε

Ενώπιον της δημοτικής αρχής στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα  έλεγα με μεγάλη ανησυχία και εκνευρισμό ότι παρατηρήθηκε η απομάκρυνση των μηχανημάτων του ανάδοχου της εργολαβίας κάτι που δείχνει ότι η ανάδοχος εταιρεία κηρύχθηκε έκπτωτη. Αυτή η εξέλιξη θα επιφέρει επιπλέον καθυστερήσεις και θα έχουμε μία πλατεία γιαπί, και επικίνδυνη για τους κατοίκους και διαβάτες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ερωτώ λοιπόν την δημοτική αρχή τι άμεσα μέτρα ασφαλείας των πεζών θα πάρει σημειώνοντας ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος των εργασιών στην πλατεία; Ποιες κινήσεις θα γίνουν σύντομα για την επανέναρξη των εργασιών ώστε να αποδοθεί επιτέλους η πλατεία στους πολίτες της;

Οριακή η συνολική δραστηριότητα του ΟΛΠ στο θέμα της ατμοσφαιρική ρύπανσης

Στις  3/11/2015 στην αντιπεριφέρεια Πειραιώς έγινε μία ακόμη συνάντηση[1] που αφορούσε την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο λιμάνι του Πειραιά. Στην συνάντηση[2] αυτή εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την επέκταση του λιμανιού προς νότο ενώ  επανειλημμένως και εγώ προσωπικά έχω αναφέρει την αντίθεση μου σε αυτό το επενδυτικό σχεδιασμό, έχει εκφραστεί η άποψη ότι το λιμάνι στην παρούσα φάση δουλεύει οριακά αν δεν ξεπερνάει τα επιτρεπτά όρια των καρκινογόνων αιωρούμενων σωματιδίων.
Ως κάτοικος του Α διαμερίσματος της περιοχής που θα δέχεται με μεγαλύτερη ένταση την ρύπανση του λιμανιού θα ήθελα την άποψη σας στο ζήτημα που αφορούν τις δραστηριότητες του ΟΛΠ και τι μέτρα έχετε σκοπό να προτείνετε για το υπαρκτό  όπως φαίνεται πρόβλημα υγείας και προστασίας περιβάλλοντος του δήμου μας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου